15 Aralık 2015 Salı

PARTİNİZDE EN EĞLENCELİ KARELERİ YAKALAMANIZ İÇİN İPUÇLARI

Özenle hazırlandığınız ve planladığınız partinizi kalıcı kılmanın ve tekrar hatırlamanın en iyi yolu fotoğraflarla belgelemek. Bu tip etkinlikerde fotoğraf çekmek kimi zaman zorlu gibi gözükse de aslında oldukça eğlenceli. İster poz veren olun ister fotoğraf çeken sadece birkaç ipucuyla birlikte partinizi en iyi şekilde yansıtacak özel ve farklı görüntüleri elde edebilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Öncelikle parti başlamadan ve konuklarınız gelmeden önce günışığından yararlanarak detayları ve hazırlık aşamalarınızı fotoğraflayın. İkram masası, şeker büfesi ya da hediyeliklerinizin bulunduğu özel köşeler partilerinizdeki etkileşimi arttıracağı gibi konseptinizi belirginleştirir ve fotoğraflanmaya değer alanlar oluştururlar.




    Özel arka fonlar kullanın. Kumaş ya da tül gibi materyaller tercih edebileceğiniz gibi         etkinliğe özel tasarlanmış baskılı arka fonlarla da fotoğraflarınıza renk katabilirsiniz.


Proplar kullanarak fotoğraflarınızı daha eğlenceli hale getirin.



Fotoğraflarınızın keskin ve net olmasını istemeniz çok doğal. Ancak ışığın yeterli olmadığı ya da karanlık bir iç mekan partisinde flaş kullanmak anın doğallığını bozacağı gibi misafirlerinizi de rahatsız edebilir. Böyle durumlarda fotoğraf makinenizin ayarlarında bazı küçük değişiklikler yapmanız gerekir. Genellikle kameranızı yüksek ISO değerlerine (ISO 800 - ISO 1600, bazı yeni nesil kameralarda 3200 ya da daha yüksek), düşük perde hızı değerlerine (konunuzun hareketine bağlı olarak) ve geniş diyafram açıklıklarına (f/2.8 - f/5.6) ayarlamanız ya da kameranızda yer alan ve bu ayarları kendisi otomatik olarak yapan gece modunu seçmeniz sorunu çözecektir.
Ayrıca mum, maytap gibi farklı ışık kaynakları kullanarak da fotoğraflarınızı aydınlatabilir ve özel kareler elde edebilirsiniz.


Işık ayarlarından memnun olmadığınız fotoğrafları siyah-beyaz düzenleyerek ya da akıllı telefonlarda kullanılabilen "Vscocam, Snapseed, Afterlight, Vintique" gibi programların hazır filtre ayarlarını uygulayarak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.
Grup fotoğraflarında ölü alanları kareye dahil etmekten kaçının. Ayrıca çerçeve, prop, balon gibi aksesuarların kareye ölçülü dağılmış olmasına dikkat edin.



Doğal anları yakalayın ve fotoğraflayın.  Bu görüntüler duyguları ve partinin konuklara hissetirdiklerini daha iyi yansıtır.

Partinin kaosunu kucaklayın. Duygusal anları, en büyük kahkahaları ve hazırlık telaşları gibi anları karelemek o gün orda olmanın tam olarak nasıl olduğunu anlatmak için en iyi yöntemdir.

Yaratıcı olun. Partiler denemek ve kreatif hale gelmek için en harika yerlerdir. Olmazsa olmaz fotoğrafları çektikten sonra biraz risk alın ve bakış açınızı değiştirin. Farklı perspektifler denemekten korkmayın.


Her ne kadar doğal anlarınız sizi en iyi şekilde yansıtsa ve en güzel kareleri verse de kendiniz için doğru pozu bulmanız çekilen fotoğraflarınızın sizi tatmin etmesini sağlayacaktır. Dik durmayı ve doğal gülümsemeyi unutmayın.

Partiler birlikte eğlenmek, kutlama yapmak ve anın tadını çıkarmak için düzenlenir. Fotoğraf çekiyor ya da çekiliyorken de eğlendiğinizden emin olun. Vaktinizin çoğunu geçirdiğiniz anı fotoğraflamakla kaybettiğinizi fark ettiğinizde durun ve sevdiklerinizle kutlama yapmaya devam edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder